Pogoji poslovanja

Spletni portal je vzpostavljen in deluje v skladu ter na podlagi z Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, UL RS 98/04 in nadaljnji), Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB 1, UL RS 94/07 in nadaljnji ) ter Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, UL RS 109/2012). Ti pogoji poslovanja (v nadaljevanju »pogoji«) določajo delovanje spletnega portala, trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in uporabnikom.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja, ponudnik si pridržuje pravico spremembe pogojev poslovanja kadarkoli in brez predhodnega obvestila.
Uporabnik za namen teh pogojev predstavlja vsakega obiskovalca spletne strani www.deadami.com/trgovina ter vsakega, ki na tej spletni strani opravi nakup.

Uporabnika zavezujejo pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje naročila preko elektronske pošte info@deadami.com). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2.  kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

NAROČANJE

Uporabnik s klikom na ikono “Dodaj v košarico” izdelek kasneje naroči in se strinja, da je seznanjen s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da je bil na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjen. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. V vsakem primeru uporabnik prejme takoj ali najkasneje v nekaj urah tudi potrditev naročila po elektronski pošti. Če potrditve naročila ni, naj uporabnik kontaktira podjetje na kontakte navedene na spletni strani.
V primeru nezmožnosti dobave naročenega artikla (v predvidenem času) je ponudnik dolžan uporabnika v primernem času pisno obvestiti o predvidenem roku dobave.

PONUDBA IN CENE

Narava poslovanja preko interneta je zelo dinamična in zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila uporabnika artikla ni mogoče dostaviti. V tem primeru bo ponudnik uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi pisno obvestil.

Vse cene v spletni trgovini Zaloščan so navedene v EUR in vsebujejo DDV. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani, vendar pa se kljub temu lahko zgodi, da je dobavljivost, lastnosti artikla in podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od nakupa oz. ponudil alternativo.

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Plačilo po povzetju

V kolikor uporabnik želi, da naročeno blago ponudnik dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odloči za plačilo ob prevzemu, za pošiljanje izbere plačilo po povzetju – z gotovino. Prejeto blago lahko plačate dostavljavcu z gotovino Celotna kupnina + stroški dostave so navedeni v dokumentu, ki spremlja blago in so tudi navedeni pred oddajo naročila v trgovini.

Bančno nakazilo – po predračunu

Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva uporabnik plača z nakazilom na naš transakcijski račun IBAN SI56 0475 0000 0543 348, odprt pri NKBM. Plačilo izvede na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali po predračunu potem, ko uporabnik odda naročilo. Pri plačilu prosimo, da navedete točen sklic (SI00 in št. naročila) in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila.

Plačilo prek PayPal-a

Kupec sledi standardnemu postopku plačila prek PayPal-a. Ko podjetje evidentira plačilo na svojem PayPal računu, poskrbi, da je pošiljka v 1- 4 delovnih dneh dostavljena na naslov, ki ga je kupec vpisal ob naročilu. Če nimate PayPal računa lahko plačate z ustrezno kreditno kartico.

Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.
Ko bo ponudnik prejel plačilo, bo uporabnik o tem obveščen na e-mail naslov “potrditev naročila”. Naročene artikle bo ponudnik odpremil po uspešno opravljenem plačilu na TRR. V kolikor v 72 urah od izdanega e-poštnega sporočila “predračun” ponudnik ne bo prejel potrdila o plačilu, bo nakup zavrnjen.
Ponudnik naproša, da uporabnik počaka z izvedbo plačila, dokler ne prejme potrditvenega sporočila, saj ponudnik ne more zagotoviti, da bo plačano blago lahko dobavljeno v želenem roku. Ponudnik bo uporabnika o tem obvestil. Uporabnik bo prejel račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.

Plačilo ob osebnem prevzemu

Blago lahko plačate ob prevzemu na sedežu podjetja Zaloščan Vina De Adami d.o.o, Zalošče 6a, 5294 Dornberk z gotovino. Dobavljeno blago ostaja naša lastnina do popolnega plačila.

V primeru neplačila kupca si dobavitelj pridružuje pravico zavrnitve kupčevih naročil.

DOSTAVA

Uporabnik bo ob oddaji naročila obveščen o predvidenem roku dobave od datuma potrditve naročila. Dobavni rok za vse artikle na zalogi je praviloma 1-8 delovnih dni od prejetega naročila, od pon. do pet. Za artikle, ki niso na zalogi velja takšen dobavni rok, kot je naveden ob opisu artikla. Kot rok dobave se štejejo delovni dnevi od pon. do pet., saj ob sobotah, nedeljah in praznikih ter drugih dela prostih dnevih odprema ni mogoča.

Cena se izračuna v spletni trgovini in že vsebuje DDV. Strošek dostave je naveden ob posameznem artiklu. V času časovno omejenih promocij ali akcij je minimalni znesek za brezplačno poštnino lahko za čas akcije spremenjen. V primeru menjave ali vračila artiklov ponudnik ne povrne stroškov pošiljanja, razen če je dogovorjeno drugače. Uporabnik, ki blaga ob prvem pošiljanju ne prevzame, je ob ponovnem pošiljanju, izvedenem na njegovo zahtevo, dolžan predhodno poravnati celotno kupnino in stroške dostave na transakcijski račun ponudnika. Dostavo naročenega blaga opravljamo z lastno logistično službo ali s pogodbenim partnerjem DPD. Vsa naročila, ki jih prejmemo do 13. ure bodo odpremljena še isti ali naslednji dan, pod pogojem, da je blago na zalogi. Če kupec pri naročilu navaja datum dostave, upoštevamo kupčevo zahtevo. Dostava se opravlja v dopoldanskem času, zato vas prosimo, da pri naročilu navedete naslov in kontaktno osebo, ki bo v dopoldanskem času dosegljiva. Naročeno blago lahko prevzamete tudi osebno na sedežu podjetja Zaloščan Vina De Adami d.o.o Zalošče 6a, 5294 Dornberk Za dostavo blaga na območju Slovenije nad vrednostjo naročila 80,00€ – vključno z DDV, je prevoz brezplačen. Pri manjših naročilih, vam bomo zaračunali stroške prevoza po veljavnem ceniku našega pogodbenega prevoznika. Za dostave izven Slovenije zaračunamo prevoz po uradnem ceniku našega pogodbenega partnerja. Če to ni drugače dogovorjeno.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Uporabnik ima pravico, da v 15-ih dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni uporabnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga po pošti ali osebno na naslov podjetja. O nameravanem vračilu mora potrošnik pisno obvestiti podjetje, najkasneje v 15-ih dneh od prejema blaga, in sicer na kontaktni elektronski naslov, blago pa vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu. Ponudnik uporabniku vrne vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 30-ih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik.

Uporabnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Uporabnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Ponudnik naproša, da artiklom po prevzemu uporabnik ne sname deklaracij, dokler ni popolnoma prepričan ali artikel ustreza ali ne, saj bo le tako morebitno vračilo potekalo brez odvečnih zapletov.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

KOMUNIKACIJA

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno brezpogojno upoštevati.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  – jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  – željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo uporabnik obveščen o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.
Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.
V primeru tehničnih težav na spletni strani si ponudnik pridružuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in ponudnika v razmerju z uporabnikom iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil bo uporabnik obveščen v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.
Ponudnik tudi ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na strojni opremi, programski ali drugi opremi uporabnika zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus, itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

Prosimo Vas, da pred sodelovanjem pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja.
S sodelovanjem potrjujete svoje strinjanje z navedenimi pogoji.

Zaloščan Vina De Adami d.o.o, Zalošče 6a, 5294 Dornberk je ponudnik.

DOBAVNI ROK

Ponudnik se bo potrudil, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. V primeru, da naročenega vina ali določenega letnika ni na voljo, nudimo stranki alternativo. Kupec ima pravico, da se z alternativo ne strinja ter prekliče naročilo. V primeru, da blaga ni na zalogi, se bomo z Vami dogovorili o dobavnem roku.

 

VRAČILA & REKLAMACIJE

Kupec ima pravico vrniti blago v roku 5 dni od prejema pošiljke. Svojo reklamacijo sporoči na Zaloščan Vina De Adami d.o.o, Zalošče 6a, 5294 Dornberk, po telefonu: 041-485-971
e-mail: info@deadami.com.
Kupnina se nakaže na transakcijski račun kupca, ki ga kupec navede v obvestilu o vračilu blaga in se izstavi dobropis.
V primeru steklenice vina, ki ima vonj po zamašku, smo vam dolžni zamenjati steklenico pod naslednjimi pogoji: iz steklenice je lahko iztočenega največ 1,5dcl vina ter steklenica mora biti zaprta z originalnim zamaškom.
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Izdajanje in dostava vina in žganih pijač se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. V skladu z zakonskimi določbami, smo upravičeni, da izročimo blago šele po legitimaciji s pomočjo uradne fotografije ID.

 

POLITIKA ZASEBNOSTI

Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo, ko obiščete našo spletno stran, izpolnite kontaktni obrazec na spletni strani, se izrecno strinjate z obdelavo podatkov v namen obveščanja (e-novice, posebne ponudbe, nasveti, obveščanje o dogodkih ipd.) ali se odločite za spletni nakup.

Upravljavec (kot ga določa Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavna zakonodaja, ki ureja varstvo osebnih podatkov):

Borut Slejko Zalošče 6a, 5294 Dornberk
e-poštni naslov: info@deadami.com
Gsm: +386 41485971

Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Da bi lahko osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, uporabljali, hranili in obdelovali za določene namene, potrebujemo vašo privolitev.

Soglasje o varovanju in obdelavi osebnih podatkov

Osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba sovpadajo s splošnimi pogoji našega poslovanja, zato prosimo, da tudi ta pravila in pogoje skrbno preberete. Osebni podatki in namen obdelave

Upravljavec za prijavo uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da vam pošilja elektronsko pošto zgolj, če se izrecno strinjate, da želite prejemati elektronska obvestila – z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem (v skladu s splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR).

KONTAKTNI OBRAZEC

Podatke, ki nam jih zaupate na kontaktnem obrazcu na spletni strani potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Preden izberete potrditveno polje od vas potrebujemo izrecno privolitev, da se strinjate z našo politiko zasebnosti.

SPLETNI NAKUP

Podatke zbiramo tudi za namen izvedbe spletnega nakupa. Politika varovanja zasebnosti spletnega mesta se nanaša na vas kot obiskovalca ali uporabnika tega spletnega mesta. Uporabnik sistema je oseba, ki se je za uporabo sistema registrirala in je pridobila uporabniško ime in geslo za uporabo sistema.

Vrsta podatkov, ki se zbirajo na spletnem mestu:

ime, priimek

elektronski naslov

naziv podjetja

naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa

telefonska številka

podatki o nakupih, plačilih in vračilih

seznami želja

tehnični podatki (npr. IP naslovi, piškotki)

Podatke lahko urejate v sklopu Moj profil.

Za popolno izvedbo spletnega nakupa vaše osebne podatke posredujemo tudi zaupanja vrednim partnerjem, tj. dostavnim službam, ki poskrbijo za uspešno izvedbo naročila in dostavo na lokacijo. V nobenem primeru osebnih podatkov ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Z vašim izrecnim soglasjem dovoljujete, da osebne podatke, ki nam jih zaupate ob spletnem naročilu, uporabljamo za izvedbo vaših naročil, za namene obveščanja o novostih, za personaliziranje obvestil (povezovanje z družbenimi platformami Facebook, AdWords…), za profiliranje kupcev (kupcem prilagojene ponudbe), za namene Kluba zvestobe, za spremljanje nakupnih navad. Pri tem bodo vaši podatki anonimizirani, uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem upravljavec ne prevzema odgovornosti.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si upravljavec pridržuje pravico do stika z uporabnikom preko telefona ali elektronske pošte.

Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete, in sicer tako, da zahtevek pošljete po elektronski pošti upravljalcu. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov v namen obveščanja (e-novice, posebne ponudbe, nasveti, obveščanje o dogodkih ipd.), na zahtevo bo vaš profil izbrisan. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

 

Čas hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se hranijo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena (izvedba spletnega nakupa, pošiljanje elektronskih vsebin za namene obveščanja). V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, upravljavec izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka. Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

S prijavo oz. registracijo na spletni strani potrjujete, da ste seznanjeni z nameni uporabe osebnih podatkov, splošnimi pogoji in politiko varovanja spletnega mesta. Osebne podatke bo upravljavec uporabljal le za namene, za katere je pridobil soglasje, oziroma bo podatke razkril na zahtevo uradnih organov Republike Slovenije.

PIŠKOTKI

Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki obiskovalcu ali uporabniku omogočajo prikaz in uporabo naših spletnih strani, prilagojeno njegovim željam. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Glavni namen piškotka je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da ti jih ob naslednjem obisku naših spletnih strani ni potrebno več vnašati. Uporaba piškotov je ustaljen postopek na večini spletnih mest. Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotov. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, lahko spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije z našim spletnim mestom. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškotke uporabljamo izključno z namenom boljše izkušnje posameznega obiskovalca ali uporabnika.

Naše spletno mesto zbira tudi podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta in spletnih storitev. Z našim orodjem za analizo spletnega mesta lahko na primer iz vašega brskalnika pridobimo informacije o tem, s katerega spletnega mesta ste prišli, s katerim iskalnikom in ključnimi besedami ste nas poiskali, katere strani ste si ogledali na našem spletnem mestu ter katere dodatke, kakšno širino in višino uporablja vaš brskalnik. Poleg tega zbiramo običajne informacije, ki jih brskalnik pošlje vsakemu obiskanemu spletnemu mestu, na primer naslov IP, vrsto in jezik brskalnika, čas dostopa in naslove spletnih mest. Vsi ti podatki se zbirajo izključno za potrebe vodenja statistike obiskanosti našega spletnega mesta.

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO NA TEJ SPLETNI STRANI

 Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, varnosti…).

 

Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se obiskovalci ali uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje…). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali obiskovalca ali uporabnika.

 

Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo…) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

 

Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

 

Prednosti piškotkov

Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti nadvse uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Spodaj najdete preglednico, v kateri so navedeni glavni piškotki, ki se uporabljajo na naših spletnih mestih, s pojasnilom, čemu so namenjeni.

 

Vir piškotka Ime piškotka Namen Trajanje Posredovanje tretjim osebam
Google Analytics               _utma   Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami 2 leti Ne
Google Analytics               _utmb   Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika 30 min Ne
Google Analytics               _utmc   Zabeleži čas trajanja obiska Trajanje seje Ne
Google Analytics               _utmz   Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo 6 mesecev Ne

 

Čas hrambe piškotkov

Odvisno od vrste piškotkov. Piškotki seje potečejo, ko zaprete spletni brskalnik. Trajni piškotki lahko potečejo šele po nekaj mesecih ali celo nekaj letih. Upravljanje in brisanje piškotkov

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Če želite izvedeti, kako to storite z določenim brskalnikom, lahko uporabite funkcijo pomoči v brskalniku ali pa obiščete http://www.aboutcookies.org, ki korak za korakom pojasni, kako upravljati ali izbrisati piškotke v večini brskalnikov.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Ingrid Saksida ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Borut Slejko  na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Trgovec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču. Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi dokazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik si prizadeva vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Uporabnik (kupec) lahko pritožbo odda na e-poštni naslov info@deadami.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče, kjer je podjetje Zaloščan vina De Adami d.o.o registrirano.

Podjetje Zaloščan vina de Adami d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, skladno z zakonom, ki ureja izvensodno reševanje potrošniških sporov. Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Spletna trgovina si pridružuje pravico do sprememb Splošnih pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila. Zadnja sprememba: 3.12.2020.

 

Želimo vam prijetne in ugodne nakupe v naši spletni trgovini.

Zaloščan vina De Adami